matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
opon:
[(
√
√
5
−
√
2
)
√
12
*(
√
5
+
√
2
)
√
3
]
√
3
21 mar 19:23
everyman:
= (
√
5
−
√
2
)
1/2*
√
12
*
√
3
* (
√
5
+
√
2
)
√
3
*
√
3
= = (
√
5
−
√
2
)
3
* (
√
5
+
√
2
)
3
= = [(
√
5
−
√
2
)*(
√
5
+
√
2
)]
3
= 3
3
= 27
27 mar 00:49