zadanie z twierdzenia Talesa
Marysia:

Proste AB i A1B1 przecięto prostymi równoległymi A A1 ,BB1 i C C1 jak na rysunku
oblicz : OC1 , jeśli OA1 =1,8cm,AC1 =11,2 cm OC =5,4 cm
oblicz

B jeśli CC1= 4dm , BB1=56 cm C1B = 1,2 m
proszę o pomoc i wytłumaczenie MArysia
21 mar 18:39
BMH: b)
|CA1|/|C1A|=|CO|/|C1O|
7,2/11,2=5,4/x
7,2x=60,48
x=8.4
c)
56/x=40/(120−x)
40x=6720−56x
96x=6720
x=70
8 sty 19:30
mo:
∞∞∞∞∫
10 sty 09:18
luz: β
19 maj 21:21
Eta:
@ luz ....... nudzisz się? idź umyj nogi !
19 maj 21:24
dvd: δδδδδδδδδδδ
4 gru 20:10