help
łukasz : Zbiór liczb, których odległość na osi liczbowej od liczby (−9) jest równa 4 . Jakim rownianiem
mozna to opisac ? ? | x−9| =4 ? ?
21 mar 18:26
Godzio: tak jest poprawnie
|x+9| = 4
21 mar 18:28
darek: jak rozwiazac takie zadanie?
30 mar 18:09
Godzio:
|x+9| = 4
x+9 = 4 v x + 9 = − 4
x = ... v x = ...
30 mar 18:10
darek: a gdy mam takie zadanie
zbiór liczb, których odległośc na osi liczbowej od liczby −2 jest równa 4, można opisac
równainiem.
jak to zacząc? i jaka teorie zastosowac
30 mar 18:14
Godzio:

x
o = −2
|x+2| = 4
30 mar 18:25
Godzio:
zbiór liczb na osi liczbowej od liczby xo jest równa a
|x−xo| = a
30 mar 18:26
darek: dzieki wielkie

30 mar 18:29