MATURA - POMOCY !! :)
Nika: ZAD.1 Jaka jest odległość miedzy punktami A i A', o których wiemy, ze są symetryczne względem
osi Ox, a współrzędne punktu A wynoszą (−4,3)
ZAD.2 Dwie siostry kopiły działkę o kształcie trapezu prostokątnego o wymiarach podstaw 25 m i
40 m i wysokości 60 m. Zamierzają ja podzielić płotem na dwie części równolegle do podstaw
tego trapezu. Wykaz, ze długość ploty wyrazi się wzorem 25 + 0,25 x gdzie x jest odległością
ploty od krótszej podstawy
zad3. W trójkącie prostokątnym ABC dane sa długości boków przyprostokątnej |AB| = 2 i
przeciwprostokątnej |AC| = 3. Oblicz wartość wyrażenia | sin2α−cos2α|, gdzie α =|<BAC| bardzo
prosze o pomoc emotka
bardzoo prosze o pomoc
21 mar 18:26