matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Karinka:
P O M O C Y
Znajdź obwód okręgu opisanego na kwadracie o polu P Odpowiedź to Ob=π pierwiastek z P Bradzo proszę o obliczenia
21 mar 18:24
kalafiorowa:
analogiczne zadanie do poprzedniego !
21 mar 18:26
Karinka:
aha...
21 mar 18:27
kiełbasa:
a
2
=P Sz: 2πR a=
√
P
a
√
2
=
√
2P
=2R
√
2P
R=
2
√
2P
Obw=2π
=
√
2P
π
2
21 mar 18:27
kalafiorowa:
2R=a R=
a
2
P=a
2
a=
√
P
obwod okregu 2πR=2π*
a
2
=aπ=π
√
P
21 mar 18:28
Karinka:
dziękuję
21 mar 18:30