matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Karinka:
pomocy
Oblicz pole kwadratu wpisanego w okrąg o promieniu R. Wiem że odpowiedź to P= 2R
2
, ale nie wiem jak to obliczyć, POMOCY
21 mar 18:13
kiełbasa:
a
√
2
=2R
2r
a=
√
2
4R
2
P=a
2
=
=2R
2
2
21 mar 18:15
kalafiorowa:
2R=a
√
2
2R
a=
√
2
2R
√
2
a=
2
a=R
√
2
Pole kwadratu= a
2
=2R
2
21 mar 18:18
Karinka:
dziękuję bardzo
21 mar 18:20