logarytmy
mała: Oblicz:
a) 2log 5+log4
b)2log
3 6−log
3 4
c)log
5 0,5+2log
5 20−3log
5 2
d)10
3log4
21 mar 17:01
21 mar 17:06
mała: a moglby ktos to rozwiazac

bo i tak nie rozumiem o co w tym chodzi
21 mar 17:09
mała: 

:(
21 mar 17:27
kalafiorowa: | | 1 | |
e) log51125= log5 |
| = log55−3=−3 |
| | 53 | |
21 mar 17:32
kalafiorowa:
d) 103log4=10log43=43
21 mar 17:34
kalafiorowa:
a) log(5
2*4)
21 mar 17:36
mała: dzieki a to juz jest rozwiazane

bo nie mam pojecia o co tu chodzi
21 mar 17:42
kalafiorowa: przeanalizuj te wzory co ci napisalam w pierwszym poscie. tam jest wszyyyyyyystko. wystarczy
popatrzec
21 mar 17:48