matma
Arletka: 1.Napisz rownanie okregu o srednicy,ktorej koncami sa punkty A=(−8,3) i B=(2,5)
21 mar 16:51
Arletka: pomoze ktos

21 mar 17:22
Nika: a ZNASZ MOZE ODPOWIEDZ BO NIE WIEM CZY DOBRZE MYSLE

?
21 mar 17:23
Nika: MUSI PODSTAWIĆ NA WZÓR NA WSPÓŁRZĘDNE ŚRODKA ODCINKA AB ! I WYJDZIE
21 mar 17:24
Arletka: nie wiem...:(
21 mar 17:25
Nika: to jest wzor − > (
Xa+Xb2 ) (
Ya+Yb2 )
21 mar 17:27
Nika: prosze
21 mar 17:27
Arletka: dzieki za wzor ale co za co mam wstawic

wiem ze niezly ze mnie osiol
21 mar 17:29
Nika: (
−8+22 ,
3+52 ) = (
62 ,
82 ) = (
32 ,
42 )
Czyli odpowiedz to 3 i 4
21 mar 17:29
Nika: przepraszam odpowiedz to 3 i 4
21 mar 17:30
Nika: rozumiesz
21 mar 17:31
Arletka: aha czyli wstawic trzeba dwie pierwsze a potem dwie drugie

dziekuje
21 mar 17:32
21 mar 17:33
Nika: ale to nie ostateczne rozwiązanie to jest dopiero środek odcinka teraz druga czesc zadania "
√Xb − Xa2 + (Yb− Ya)2 = √(2+8) + (5−3) = √102+22 = √104
21 mar 17:36
Arletka: | | − 3 | |
tylko ze tam jest −8 to koncowy wynik nie powinien byc |
| |
| | 2 | |
21 mar 17:36
Nika: taka powinna być odpowiedz

−−− >
√104
21 mar 17:37
Nika: Jak rozwiazujesz zadanie to to napisz tylko ta druga czesc bo w zasadzie to jest odpowiedz na
pytanie oki ?
21 mar 17:38
Nika: czyli tam gdzie jest wynik √104
21 mar 17:38
Nika: zrozumialas?
21 mar 17:41
Arletka: oki dziekuje bardzo
21 mar 17:44
Nika:
21 mar 18:27