matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
betii:
kto mo pomoze
! rozwiaz rownanie: log4(x+3) − log4(x−1)=2 − log
4
8
21 mar 16:38
Edek:
D: x+3>0 i x−1>0 → x>1 log
4
(x+3)−log
4
(x−1)=2−log
4
8
x+3
log
4
(
)=log
4
16−log
4
8
x−1
x+3
log
4
(
)=log
4
2
x−1
x+3
=2
x−1
x+3=2x−2 x=5
21 mar 16:43
krokus:
masz już rozwiązane
Nie zakładaj nowych postów !........ cierpliwie czekaj na rozwiązania
21 mar 16:45