matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciągu
peper:
oblicz granice : lim→+
∞
n* (
√
n
2
+1
−
√
n
2
+ 5
)
21 mar 16:08
Edek:
n
2
+1−n
2
−5
−4n
−4
= n *
=
= [
] → −2
√
n
2
+1
+
√
n
2
+5
√
n
2
+1
+
√
n
2
+5
1+1
21 mar 16:28
peper:
Dzieki ziom
21 mar 16:42