JAAA: ratunku!:( rozwiaz rownania
35X−8 = 9x−3
21 mar 15:09
Lachu: 3{5x−8)=3 {x−3}2
5x−8=2x−6
21 mar 15:12
Lachu: troszke zle zapisane to na gorze bo te 5x−8 ma byc w potedze a ta potega nad nawiasem (x−3) ma
byc nad 3
21 mar 15:13
JAAA: to jest dobrze? jesli tak to czy to wszystko czy trzeba wyliczyc x? bo wyszlo ze x = 2/3 tylko
niewiem czy to potrzebne i czy to dobrze co podales
21 mar 15:16
Lachu: ma byc tak
3 do potegi 5x−8 = 32 i to do potegi x−3
i wtedy opuszczasz trojki i wychodzi ze 5x−8=2x−6 i liczysz x i to jest rozwiazanie
21 mar 15:43