matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
sandra:
rozwiąż równanie: x
3
−4x+3x
2
−12=0
21 mar 14:40
Lachu:
x(x
2
−4) + 3(x
2
−4)=0 (x+3)(x
2
−4)=0 (x+3)(x+2)(x−2)=0 x=−3,−2,2
21 mar 14:42
sandra:
dziękuje
21 mar 14:43