matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Kasiorek:
Wyrażenie:
sin
2
x
1+cosx
ma wartość.... ?
21 mar 14:19
Bogdan:
sin
2
x
1 − cos
2
x
(1 − cosx)(1 + cosx)
=
=
= ...
1 + cosx
1 + cosx
1 + cosx
przy założeniu 1 + cosx ≠ 0
21 mar 14:39
Kasiorek:
dziękuje!
21 mar 14:42