matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie
natalia:
może ktoś pomoże Wyznacz pierwiastki wielomianu W(x)=2x
3
−7x
2
+8x−28
21 mar 13:20
M:
25 kwi 13:47
nadia:
x
2
(2x−7) +4(2x−7)=0 (2x−7)(x
2
+4)=0 x= 3,5
25 kwi 13:50