Miejsce zerowe funkcji
Another One: Miejscem zerowym funkcji f(x)=43x+623 jest:
a) 20
b) 5
c) −5
d) −20
21 mar 12:10
kiełbasa: miejsce zerowe to taki "x" dla którego "Y" równa się zero, zatem:
x=5
21 mar 12:20
Cinu: miejscem zerowym nazywamy argument, dla ktorego x = 0 (ja tak rozumiem)
dalej sobie poradzisz
21 mar 12:25
Cinu: kiełbasa zapomniałes o −
21 mar 12:26
21 mar 12:27
kiełbasa: tak Cinu, dzięki. ps. jestem kobietą, a nick to nazwisko autora zbioru zadań z którego dodaje
zadania, których nie umiem zrobić. za niedługo matura rozszerzona mnie czeka
21 mar 12:28