matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bryły obrotowe
sandra:
Przekrój osiowy walca jest prostokątem o podstawie 10cm i wysokości 20cm. Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej tego walca.
21 mar 09:17
driver:
r=5cm, h=20cm V=π* r
2
*h=...... P
c
=2πr
2
+2πrh=2πr(r+h)=......
21 mar 12:31