Pomocy
MagdaTychy555: Kurcze robiłam to chyba z 5 razy i nic mi nie wychodzi

powinno wyjść 159cm

Średnia wzrostu 12 osób jest równa 185cm.Jeśli weźmiemy pod uwagę również trzynastą osobę,
średnia wzrostu jest równa 183cm. Oblicz wzrost trzynastej osoby.
20 mar 21:17
Jack: a −suma wzoru 12 osób
b− wzrost 13−tej osoby
20 mar 21:22
driver:
185x12=2220, 183x13=2379 2379−2220=159
20 mar 21:24
MagdaTychy555: hmm

że jak dalej

?
20 mar 21:26
MagdaTychy555: DZIĘKUJE
20 mar 21:27
Jack: policz a=1,85*12
potem:
a+b=13*1,83
b=13*1,83−a=13*1,83−1,85*12=.....
20 mar 21:28