wsdw
kol: punkt a (1,4) nalezy do prostej

? wiem , ze to jest na pewno proste zadanie ... ale nie
wiem jak to zrobic

odp y=x+3
20 mar 19:55
Jack: jakie jest polecenie? Podać przykład funkcji, która przechodzi przez dany punkt?
20 mar 20:00
Madzia: Taki punkt należy do pęku prostych. Można podać bardzo dużo przykładów takich prostych.
20 mar 20:01
kol: punkt a= (1,4) nalezy do prostej ? to jest wlaśnie to polecenie a odpowiedzia jest y=x+3
20 mar 20:04
Jack: Zastosuj się do wskazówki Madzi. Ogólnie, możesz znaleźć nieskończenie wiele takich
prostych...
20 mar 20:07
kol: ok dzieki
20 mar 20:08