matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zzzz
marta:
Kto moze mi powiedziec dlaczego kąt alfa na obrazku ma 160
o
?
http://www.speedyshare.com/files/21530845/skanuj0002.jpg
20 mar 19:08
Jack:
35+45+360−α+α/2=360 − z sumy kątów czworokąta. α/2=80 α=160
20 mar 19:12