matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
loco:
Proszę o sprawdzenie i ew. skorygowanie:
1
wiedzac, ze logx=
3
oblicz:
1
1) log
= 3
x
1
2) logx
3
=
27
1
3) log10x = 3
3
Czy dobrze jest to obliczone?
20 mar 17:44
Jack:
1
1
a) log
=logx
−1
=−logx=−
x
3
b)logx
3
=3*logx=....
1
c)log10x=log10+logx=1+
=....
3
Nie najlepiej
20 mar 17:49