Ułamek algebraiczny.Skracanie i rozszerzanie ułamków albebraicznych
aga: Skróć ułamki. podaj konieczne założenia
| | 3x12 | |
a) |
| (do potegi 12) |
| | 6x8 | |
20 mar 17:23
8 mar 22:48
8 mar 22:53
;): | | x4 | |
w podpunkcie a oczywiscie |
| |
| | 2 | |
8 mar 22:54
Mila: | 3x2+6x+3 | | 3*(x+1)2 | | 3(x+1) | |
| = |
| = |
| |
| x3+1` | | (x+1)(x2−x+1) | | x2−x+1 | |
8 mar 23:07
magdamagda: skróć ułamki; podaj konieczne założenia
czy ktoś mógły mi rozwiązać ten przykład? Dopiero się uczę ułamków algebraicznych a w książce
nie ma przykładów jak rozwiązywać tego typu zadanie
13 mar 21:56
13 mar 21:59
wyższa matematyka : βΔΩ∞∊⊂∫γ99≠0
22 kwi 17:37
Kamila: 2x1−4x2 + 4x+1+4x22x−6
4 maj 11:17
krini: ∊
10 cze 18:19
26 gru 17:35
5-latek: zalozenie x−1≠0 to x≠ policz zauwaz z e x2−2x+1=(x−1)2 −−−wzor skroconego mnozenia (a−b)2
I teraz ruda dzialaj dalej
26 gru 18:06