objętość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego wynosi320.OBLICZ POLE POWIERzCHNI
krzyś: objętość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego wynosi320.OBLICZ POLE POWIERzCHNI CAŁKOWITEJ
WIEDZĄC ŻE WYSOKOŚĆ OSTROSŁUPA JEST RÓWNA 15
20 mar 17:19
krzyś: objętość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego wynosi320.OBLICZ POLE POWIERzCHNI CAŁKOWITEJ
WIEDZĄC ŻE WYSOKOŚĆ OSTROSŁUPA JEST RÓWNA 15
20 mar 19:27
anna:
| | 1 | |
V=320, h=15 , Pc = ? Pc = a2 + 4* |
| *a*hb |
| | 2 | |
5a
2 = 320 /:5
a
2 = 64 ⇒
a=8
h
b2 = 15
2 + 4
2
h
b2 = 241 ⇒
hb = √241
P
c = 64 + 2*8*
√241 = 64 + 16
√241 =
16(4+√241)
20 mar 22:34