matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie umiem tego :(
olllcia:
jezeli ramiona trapezu o dlugosci x i y sa srednicami okregow stycznych zewnetrznie, to ile wynosi suma dlugosci podstaw tego trapezu?
20 mar 16:10
Eta:
linia środkowa trapezu d
a+b
d=
= r
1
+r
2
=
x
2
+
y
2
2
więc a+b= x+y
20 mar 16:24