matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura
matura:
wyznacz przedzialy w ktorych kunkcja f jest rosnaca : a)f(x)=−4x
2
+ 3x b)f(x)=−(x+10)
2
− 5
20 mar 14:18
Godzio:
1)
−Δ
Δ
q =
=
= ...
4a
16
funkcja rosnąca w przedziale : (−
∞
,q) 2) q = −5 rosnąca: (−
∞
,−5)
20 mar 14:24
matura:
dzieki.
20 mar 14:31