! matura!
matura: wykres funkcji f(x)= −2x(do 2) + 2 przesunięto o m jednostek wzdłuż osi y ,uzyskajC WYKRES
FUNKCJI G. JAKA JEST WARTOSC M , JEZELI G MA JEDNO MIEJSCE ZEROWE.
20 mar 14:08
Wojciech:
g(x) = −2x2 + 2 + m
Oblicz m dla Δ=0
To jest matura podstawowa, domyślam się.
20 mar 14:14
matura: no i zrob takie cos: funkcja f(x)=ax2 + bx +c spelnia dla kazdego x warunek f(−x)=f(x) znajdz
warunek jaki spelniaja wawczas wspolczynniki a,b i c
20 mar 14:21
matura: no mi wyszlo m= −2 .
20 mar 14:24
matura: i co masz?
20 mar 14:42