OBLICZ P(A ∩ B) GDY (A')=0,5 P(B')=0,4 I P(A ∪B)=0,7
krzyś: OBLICZ P(A ∩ B) GDY (A')=0,5 P(B')=0,4 I P(A ∪B)=0,7
20 mar 12:35
Nikka: P(A∪B) = P(A) + P(B) − P(A∩B)
P(A) = 1 − P(A') = ...
P(B) = 1 − P(B') = ...
P(A∩B) = P(A) + P(B) − P(A∪B) = ...
20 mar 12:53
krzyś: wyjdzie 2,7?
czy źle podstawiłam?
20 mar 13:19
Nikka: coś nie tak...
wychodzi 0,4 ...
sprawdź obliczenia
20 mar 13:23
krzyś: ale jak podstawiłaś?
bo ja według wzoru tak jak podałaś i nie wyszło
20 mar 13:53
Nikka: jak nie wyszło jak wyszło...

Ile wyszło Ci P(A) , P(B) ?
20 mar 13:58
krzyś: hurrrra wyszło
20 mar 17:26