pierwszak: Ile wynosi wartość wyrażenia a2−b dla
a=sinα + cosα
b=2sinα * cosα
20 mar 12:22
R.W.16l: (sin2α+cos2α)2−2sinα*cosα
2sinα*cosα=sin2α
(sinα+cosα)2−sin2α
sin2α+2sinα*cosα+cos2α−sin2α
wracamy do zależności w drugim wierszu
zostanie samo sin2α+cos2α co się równa jeden
20 mar 12:45
R.W.16l: tfu, w pierwszej linijce ma być
(sinα+cosα)2−2sinα*cosα
reszta ok
20 mar 12:45
Sandra: Ile wynosi wartość wyrażenia 2b−a2 dla a =sinα + cosα i b=sinα*cosα ?
5 mar 20:27
jikA:
Wykorzystaj to co jest napisane na górze.
5 mar 20:30