matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
bogumill2:
243
11
−81
14
+7x=9
27
(3
5
)
11
−(3
4
)
14
+7x=(3
2
)
27
3
55
−3
56
+7x=3
54
7x=3
54
−3
55
+3
56
7x=3
54
(1−3+3
2
) 7x=3
54
*7 /:7 x=3
54
wszystko jest zrozumiałe oprócz (1−3+3
2
) SKĄD SIĘ TO DO CHOLERY WZIEŁO BO NIEMAM ZIELONEGO POJĘCIA
20 mar 03:07