W ostrosłupie czworokątnym prawidłowym wysokość przeciwległych ścian bocznych po
pawel: W ostrosłupie czworokątnym prawidłowym wysokość przeciwległych ścian bocznych poprowadzone z
wierzchołka ostrosłupa mają długości h i tworzą kąt o mierze 2a .Oblicz objętość ostrosłupa
za pomoc postawie piwo
20 mar 00:59
Eta:
H= h*cosα a= 2h*sinα
| | 1 | |
V= |
| a 2*H =.................. dokończ sam i nie stawiaj piwa  |
| | 3 | |
20 mar 02:11
pawel: witam dziękuje za pomoc ale nie potrafię proszę mi pomoc rozwiązać v = ?
20 mar 23:26
Godzio:
| | 1 | | 4 | |
V = |
| * 4h2sin2α * h2cos2α = |
| h4cos2αsin2α |
| | 3 | | 3 | |
20 mar 23:45
Godzio: pomyłka przecież H nie jest do kwadratu
| | 4 | |
V = |
| h 3cosαsin 2α  |
| | 3 | |
20 mar 23:55