prawdopodobienstwo
onaa: 3 uczniów celuje do kosza. prawdopodobienstwa trafienia są dla nich odpowiednio równe 3/5, 2/5,
1/5. oblicz prawdopodobienstwo, ze trafi dokladnie jeden uczen
19 mar 22:19
Eta:
A =( T
1, N
2, N
3) ( N
1, T
2, N
3) ( N
1, N
2, T
3)}
T
1 −− z prawd.
35 , N
1 −− z prawd.
25
T
2 −− z prawd.
25 , N
2 −− z prawd.
35
T
3 −− z prawd.
15 , N
3 −−− z prawd.
45
zdarzenia sąa niezalezne więc
| | 3 | | 3 | | 4 | | 2 | | 2 | | 4 | | 2 | | 3 | | 1 | |
P(A) = |
| * |
| * |
| + |
| * |
| * |
| + |
| * |
| * |
| =...... |
| | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | |
19 mar 22:32
onaa: a skad ten zapis T1,n2,n3 ?
19 mar 22:37
onaa: juz rozumiem
19 mar 23:02
Eta:
19 mar 23:17