W ciągu arytmetycznym...
wor: W ciągu arytmetycznym (a
n) dla dwóch różnych liczb naturalnych m,k mamy: a
m=m
2 oraz a
k=k
2.
Z tego wynika, ze roznica ciagu (a
n) jest równa: A.|m
2−k
2| B.|m−k| C. m+k (prosze o
rozwiazanie bo odp znam...)
19 mar 21:50
wor: prosba
19 mar 22:04
xyz: am= a1+(m−1)r i am=m2 i podobnie ak=a1+(k−1)r oraz ak=k2
Z tego układamy układ równań
obliczamy r. Odp .r=m+n
19 mar 22:22
wor: dzieki
19 mar 22:29
wor: ale odp jest inna...tam masz napisane
19 mar 22:31
wor: aaaa juz wiem
19 mar 22:31