matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba x jest o 30% większa od liczby y z tego wynika, że:
Kuki:
liczba x jest o 30% większa od liczby y z tego wynika, że: a) y= 0.7x b) y= 1.3y c) y= 1.3x d) y= 0.3y
19 mar 21:18
R.W.16l:
x−0,3=y y=0,7x
19 mar 21:19
Kuki:
dzięki
19 mar 21:22