matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole zacieniowane
ika:
Trójkąt jest równoboczny o dł. 6cm. Oblicz pole zacieniowane.
19 mar 19:22
Godzio:
1
a
√
3
r =
h =
3
6
3a
2
a
2
π
P
o
= πr
2
= π *
=
36
12
a
2
√
3
a
2
π
P = P
Δ
− P
o
=
−
dokoncz
4
12
19 mar 19:34