Zadania
Ckarlos: Witam wszystkich do zrobienia mam arkusz z matematyki i chcialbym tutaj dac troche zadan jesli
to dla was nie problem prosze o pomoc z góry dziekuje.
1.Zbiór rozwiazań nierówności x−1≤0 to:
2.Liczba 310*320*330 jest równa:
3.O funkcji liniowej f wiadomo ze f(6)−f(4)=6 i f(0)=−1 zatem:
7.W trojkacie równobocznym wysokośc jest równa 6.Zatem bok tego trójkąta ma długość.
9.Wykres funkcji kwadratowej f(x)=2(x−3)2−7 przecina os OY w punkcie:
11.Długość boków trójkąta ABC są równe 10cm 11cm 15cm.Zatem:
19 mar 14:30
PsychoX1989: 2. 360
19 mar 15:16
Eta:
1) to

,że nie wiesz
x−1 ≤0 => x ≤ −1 => x€(−∞, −1 >
3) f(x)= ax+b f(0)= b => b= −1
f(x)= ax−1 f(6)−f(4) = 6a−1 −( 4a−1)= 2a
2a=6 => a= 3
to:
f(x)= 3x −1
| | a√3 | | 12 | | 12√3 | |
7) h= |
| ...=> a√3= 12 => a= |
| = |
| =4√3
|
| | 2 | | √3 | | 3 | |
odp: a= 4
√3
9) punkt przecięcia wykresu z osią OY P( 0,y)
y= 2(0−3)
2 −7 = 18−7= 11
odp: P(0,11)
11) napisz pytanie do zad. , bo nie wiadomo o co chodzi?
19 mar 15:32
Eta:
Powiem ,że "cienko" widzę tę Twoją maturę ( sorry)

Musisz bardziej przyłożyć do nauki

Powodzenia!
19 mar 15:36
Cinu: Lepszy rydz niż nic. Ckarlos radze Ci wziąć jakiś podrecznik z matematyki z 1, 2 i 3 klasy
(wypozycz, skseruj) lub tutaj na forum kazdy dzial przestudiuj, 2 − 3 godziny wystarcza i masz
mature masz zaliczona, z polskiego to nic do nauki nie ma.
19 mar 15:45
Ckarlos: tak wiem wiem jestem noga z matmy znaczy powiem tak...dawalem rade w klasie 1,2,3 jechalem na
pozytywnych ocenach i generalnie to nie wiem co stalo sie w ej klasie 4,,, istna kleska ale
jakos dam rade jak zdam to bedzie cud

bo mam 2 semestry do poprawy w miesiac hehe
19 mar 16:46