matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
PsychoX1989:
Oblicz: log8 + log 125 = 3 tyle mi wychodzi na kalkulatorze, jak to zapisać pisemnie
19 mar 14:12
Gerwaz:
log8 + log125 = log(8*125) = log1000 = 3
19 mar 14:28
PsychoX1989:
dzięki
19 mar 14:34