matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wysokość trójkąta równobocznego jest równa 2pierwiastki z 3 obwód tego trójkąta
krzyś:
wysokość trójkąta równobocznego jest równa 2pierwiastki z 3 obwód tego trójkąta wynosi 4 3 12pierwistków z 3 12
19 mar 11:15
Eta:
a
√
3
h=
2
a
√
3
= 2
√
3
=>
a=4
2
Ob= 3a= 12 odp: D)
19 mar 12:23