rozwiąż
polcio20: x3+5(x+1)2=5
18 mar 23:21
abc:
rozwiązaniem w zb. R jest tylko x=0
L= 0 +5(0+1)2= 5 P= 5 L=P
bo;
x3 +5x2 +10x +5 −5=0
x3 +5x2 +10x=0
x( x2 +5x +10)=0
x=0 v x2+5x +10=0 −−− Δ<0 −−brak rozwiązań w zb. l. R
18 mar 23:33
anna:
x3 + 5(x2+2x+1) −5 =0
x3+5x2+10x+5−5=0
x(x2+5x+10) =0
x=0 x2+5x+10=0
Δ=25−40<0
brak pierw.
18 mar 23:34
abc:
Witam
Anno 
Martwiłam się o Ciebie

Czemu Cię tak długo nie było?
18 mar 23:36
anna: Witaj
Eto 
!

Jak miło Cię słyszeć po dłuższej przerwie.

Wpadałam czasem na krótko i akurat byłaś tu nieobecna. A na dłużej ostatnio nie miałam
możliwości (przyczyny nieco złożone). Ale tak się stęskniłam za forum, że wróciłam, gdy tylko
było możliwe.
18 mar 23:46
abc:
Oo...... widzę jest Nasz "rodzynek"

Pozdrawiam

forumową
ABB−ę
18 mar 23:58
Eta:
18 mar 23:59
Bogdan:
Dzień dobry
Anno i
Eto
19 mar 00:02
19 mar 00:04
anna: Witaj
Bogdanie.

Zatem reaktywacja
ABB−y
19 mar 00:12
Bogdan:
Myślę, że nie trzeba reaktywować
ABB−y, bo zawsze ktoś z zespołu jest na posterunku.
19 mar 00:20
Eta: Często nie pod swoim nickiem

, ale zawsze jest
19 mar 00:21
anna: Na dziś kończę, pozdrawiam Was
Eto i
Bogdanie i życzę spokojnej , wreszcie wiosennej
nocy.
19 mar 00:23
Eta:

Miłych snów
19 mar 00:24
Bogdan:
Dobranoc
19 mar 00:25