matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
polcio20:
rozwiąż równanie x
2
(x+5)−2(x+5)(2x−1)=0
18 mar 22:47
abc:
wyłacz (x+5) przed nawias: ( x+5)[ x
2
−2( 2x−1)]=0 (x+5)( x
2
−4x+2)=0 dokończ........
18 mar 22:49