matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
Ania:
Bardzo proszę o pomoc
Rozwiąż rachunkowo i graficznie układ: { y = − log2 (−x) { y = 2
18 mar 22:37
Jack:
wiesz jak wygląda wykres y=log
2
x?
18 mar 22:39
anna:
−log
2
(−x) = 2 log
2
(−x) = −2
1
−x = 2
−2
, −x =
4
1
x = −
4
y = 2
19 mar 00:05