matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stożek
Marta. xD:
Objętość stożka o wysokości 10 cm wynosi 120π cm
3
. a) Oblicz długość promienia podstawy tego stożka. b) Jaką długość ma tworząca tego stożka?
18 mar 20:51
driver:
1
πr
2
*10=120π⇒r=6
3
l
2
=10
2
+6
2
l=.....
18 mar 21:09