matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ustal krotnosci pierwiastka
olka:
znajdź pierwiastki i ustal ich krotnosci (x
2
−1)(x
6
−2x
5
+x
4
)
18 mar 20:51
driver:
=(x+1)(x−1)*x
4
*(x
2
−2x+1)=x
4
*(x+1)(x−1)
3
x
1
=0←4−krotny, x
2
=....., x
3
=.......
18 mar 21:01