matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Plis help me
Dilerka:
1
suma dwóch liczb jest równa 15
oblicz największą wartość iloczynu liczb
3
18 mar 20:44
driver:
1
x←I liczba, 15
−x←II liczba, y←iloczyn
3
1
1
1
y=x (15
−x)=−x
2
+15
x, a=−1, b=15
, c=0
3
3
3
Δ
Δ=......., y
w
=y
m
a
x
=−
=.......
4a
19 mar 19:09