matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stożek
Marta. xD:
1. Oblicz promień podstawy stożków, których powierzchnię boczną tworzą wycinki kół przedstawione na rysunkach.
18 mar 20:39
driver:
a) L=2π*9:2=9π, 2πr=9π⇒2r=9⇒r=....
5
b)L=2π*6*
=.... 2πr=........⇒r=.....
6
1
c)l=2π*4*
=..... 2πr=.......⇒r=.....
3
19 mar 19:17