Poziome ramię szlabanu kolejowego
Kasiagxd: Poziome ramię szlabanu kolejowego o dł. 4m umieszczone jest na wysokości 1m nad ziemią. Ramię
szlabanu podnoszone jest pod kątem 60 stopni do poziomu. Na końcu ramienia ktoś zawiesił
czerwoną kokardkę. Na jakiej wysokości nad ziemią znajdzie się kokardka, gdy ramię zostanie
podniesione? wynik podaj z dokładnoscią do 0,1m
18 mar 18:57
driver:
| | x | |
sin600= |
| =√32⇒x=2√3≈3,46m≈3,5m |
| | 4 | |
y=........
18 mar 20:37
Kasiagxd: Dziękuje

20 mar 08:49