matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
STOZEK
Maturzystka:
Stożek o tworzącej dł l ma obwód podstawy rowny c. Wyznacz tangens kąta nachylenia tworzacej stozka do płaszczezny podstawy .
18 mar 18:25
Maturzystka:
Bardzo prosze o pomoc...
18 mar 18:47
driver:
c
2πr=c⇒r=
2π
r
c
cosα=
=
, sinus można obliczyć z jedynki trygonom., a tangens, dzieląc sinus
l
2πl
przez cosinus
18 mar 20:54