matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Z dokładnością do jednego stopnia podaj miarę takiego kąta ostrego
pierwszak:
Z dokładnością do jednego stopnia podaj miarę takiego kąta ostrego α, że cosα=
2
3
18 mar 16:58
abc:
cosα= 2:3=0,66666 ≈ 0,6667 α≈ ......odczytaj z tablic
18 mar 17:03