ciągi
anek:

1. Wykresy skończonych ciągów liczbowych (an) i (bn) przedstawiono na rysunku
a) podaj dziedzinę Da i zbiór wartości Ya ciągu an oraz dziedzinę Db i zbiór wartości Yb ciągu
bn
b) określ ciągi an i bn poprzez wypisanie ich kolejnych wyrazów
2. Narysuj wykres ciągu (an) określonego wzorem:
| 1 | |
a) an= |
| gdy n∊N+ i n<6 |
| n | |
| n−1 | |
b) an= |
| i n∊{1,2,3,4} |
| n+1 | |
c) an=n
2−4 gdy 1≤n<4
d) an=(−1)
n−1 i n∊{1,2,3,4,5,6}
18 mar 15:11
anek: ^^
18 mar 18:49
Mila:
a)
ciąg an
dla n∊{2,3,4,5,6};
a2=1; a3=3; a4=2,a5=4, a6=5
Zw={1,3,2,4,5}
22 lut 21:36
asd: γδΩ∞≤πδδ4+444π4
3 cze 17:28