matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeżeli α jest kątem ostrym i tgα=2 to
pierwszak:
Jeżeli α jest kątem ostrym i tgα=2 to: A. sinα=
3
√
5
2
B. sinα=
√
5
5
C. cosα=
p{5
5
D. cosα=
3
√
5
5
18 mar 12:47
pierwszak:
tam w C. jest cosα=
√
5
5
18 mar 12:48