matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Krzysiek:
Oblicz a
1
0
− b
8
a
n
= 2n − 1 , b
n
= 3n
18 mar 12:27
Krzysiek:
ma byc a
n
= 2n + 1
18 mar 12:28
ewelka:
a
10
=2*10−1=19 b
8
=3*8=24 a
10
−b
8
=19−24=−5
18 mar 12:29
Krzysiek:
a mozesz zajzec tu i napisac kumplowi jak sie to robi
https://matematykaszkolna.pl/forum/43842.html
18 mar 12:31