matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
XXX:
Która z licz jest równa liczbie
√
1000
: A. 10
2
3
==> do potęgi
2
3
B. 10
1,5
C. (
√
100
)
3
D. 10
−
2
3
==> do potęgi −
2
3
18 mar 12:02
abc:
odp: B)
√
1000
=
√
10
3
= 10
3/2
= 10
1,5
18 mar 16:33